Blv. Regina Elisabeta, Nr. 45, Bucuresti
0736174494
Luni-Duminica, 10:00-18:00
academia@teatrul-elisabeta.ro
0736174494
Luni-Duminica, 10:00-18:00

Mentor

Lucian Ghimisi

Cursurile de actorie pentru adulti ale ATE sunt mentorate de catre indragitul actor Lucian Ghimisi, pe care il veti cunoaste cu siguranta de pe scena Teatrului Elisabeta unde interpreteaza rolurile principale in productii de comedie care se joaca de ani de zile cu casa inchisa.

Despre Lucian

Lucian Ghimisi a absolvit Facultatea de Teatru, sectia Arta Actorului, din cadrul Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica I.L. Caragiale, la clasa prof. Olga Tudorache. De-a lungul carierei, Lucian a jucat pe scenele unor dintre cele mai importante teatre din tara, precum teatrul Maria Filotti din Braila, Teatrul George Cirprian din Buzau, Teatrul Nottara din Bucuresti. Lucian a interpretat cu mare succes o varietate de roluri in piesele unor mari dramaturgi romani si universali, precum: Mihail Sebastian, William Shakespeare, Oscar Wilde si Ion Baiesu pentru a numi numai cativa.

Momentan il puteti vedea pe scena Teatrului Elisabeta din Bucuresti, in regia lui Serban Puiu, in spectacole senzatie de comedie, precum: „Boeing Boeing”, „Milionul, nepoatele si milionara”, „Dezbraca-te, vreau sa-ti vorbesc” sau noua productie a farsei clasice „Puricele in Ureche”.

In afara carierei de actor, Lucian Ghimisi a predat si a regizat teatru, detinand in acelasi timp si pozitii manageriale de varf in prestigioase institutii  teatrale de stat.

Profesorii